Bli Volontär

 

Nu har vi påbörjat rekryteringen till höstens volontärutbildning. Den är planerad att gå av stapeln 5-6 september i Stockholm. I nuläget hoppas vi på och planerar för att kunna hålla utbildningen på plats, vi hoppas att samhällsläget ska ha återgått till något mer av det normala. Dock följer vi samhällsutvecklingen och kommer naturligtvis anpassa efter de restriktioner och riktlinjer som gäller då.

Som volontär hos oss deltar du i det uppsökande arbetet online mot ungdomar som har sex mot ersättning eller är i någon form av sexuell exploatering. Under handledning av föreningens socionomer befinner du dig på forum på nätet där våra ungdomar befinner sig, sträcker ut en – digital – hand och försöker etablera en kontakt för att kunna stötta ungdomen i tillvaron. Volontärutbildningen är obligatorisk för att delta i det uppsökande arbetet. (Blir du antagen som volontär kommer du förväntas lämna in ett utdrag från belastningsregistret inför utbildningen).

Är du minst 22 år, bor i Stockholms län och definierar dig som kvinna? Vill du göra en insats för utsatta ungdomar tillsammans med andra engagerade volontärer och ledning? Kan du vara med på hela utbildningshelgen? Då tycker vi du ska fylla i formuläret här nedan, så hör vi av oss! Du kommer bokas in för en personlig intervju, dessa är planerade från och med juni.
Som volontär får du en gratis och grundlig volontärutbildning, erfarenhet av socialt arbete i praktiken, bred kunskap om hur samhällets stödinstanser ser ut och dessutom chansen att göra något riktigt gott för utsatta ungdomar.
Har du några frågor får du hemskt gärna höra av dig! Skicka ett mejl till info@alltidsedd.se.